Het bestuur

Pieter Dekker

Pieter Dekker - Voorzitter

Komende uit een uitvaartfamilie, ben ik letterlijk en figuurlijk met de dood en uitvaarten opgegroeid. Nog steeds voel ik passie voor het vak uitvaartverzorger, maar ook op de achtergrond als Algemeen Directeur van meerdere uitvaartbedrijven.

Als voorzitter van DBVU wil ik leiding geven aan alle uitvaartondernemers, welke zich hieraan verbinden.

Ik ben een organisator, netwerker en verbinder en heb als doelstelling iedereen op een positieve manier te laten samenwerken met één doel: het zo goed mogelijk begeleiden van nabestaanden met in het vizier de wens van de overledene. 

Sandra Burger.jpg

Sandra Burger - Secretaris

 

Graag wil ik mij inzetten voor DBVU omdat ik écht iets wil bijdragen aan het belang van nabestaanden.

Als ik met mensen praat over mijn werk als uitvaartbegeleider, hoor ik nog té vaak dat men op het afscheid van een dierbare achteraf met gemengde gevoelens terugkijkt…

 

We hadden een uitvaartverzekering bij een partij die tevens de uitvaart heeft verzorgd, achteraf hadden we eigenlijk liever voor een andere begeleiding gekozen, maar we wisten niet dat deze mogelijkheid bestond,

of de keuze voor een andere uitvaartonderneming had grote financiële gevolgen….

Iets doen tegen de beperking van keuzevrijheid is een belangrijke doelstelling van DBVU, daarom voel ik mij betrokken bij deze vereniging en hoop ik iets bij te kunnen bijdragen.

 

Daarnaast weet ik uit ervaring dat werken in de uitvaartbranche als ZZP ‘er best een eenzaam beroep is.

Aansluiting bij deze branchevereniging biedt de mogelijkheid collega’s te ontmoeten, kennis en ervaring te delen en bijeenkomsten of lezingen bij te wonen.

Wij hopen een vereniging te zijn waarbij iedereen zich thuis voelt!

BK.jpg

Bart Kramer - Penningmeester

Waarom vind ik het zo belangrijk dat er een onafhankelijke brancheorganisatie is?

Allereerst om collega’s te ontmoeten en daarmee ervaringen uit te wisselen en omdat ik vind dat de lokaal opererende uitvaartondernemer te weinig wordt gehoord bij bijvoorbeeld CAO en wetgeving.

Annerie Kremer.jpg

Annerie Kremer - Algemeen Bestuurslid

Als zelfstandig ondernemer vind ik belangrijk dat alle uitvaartondernemers worden gehoord. Dat zij de vrijheid hebben voor het laten groeien van hun eigen onderneming en dat wij als branchevereniging de verbinding creëren met alle 2300 ondernemingen.

Trots ben ik dat wij als bestuur dit hebben gerealiseerd en trots op alle uitvaartondernemers.

bijgesneden foto [d.jpeg

Patty Duijn - Algemeen Bestuurslid

Reden voor mij om het initiatief van een nieuwe vereniging te ondersteunen is vooral aandacht te blijven vragen voor de juiste focus in de uitvaartbranche. Teveel wordt er momenteel gedacht van binnen (organisatie) naar buiten (consument). Mijn ambitie ligt bij van buiten naar binnen. Een richting waarin de consument en zijn behoeften leidend is en waar wij als branche onze dienstverlening op dienen aan te laten sluiten. Dat iedere uitvaartondernemer daar op zijn eigen manier invulling aangeeft is mooi en geeft kleur aan ondernemend uitvaartland. Zonder enige twijfel is de basis van de dienstverlening het consumentenbelang. Om deze reden is het belangrijk dat er, naast het huidige geluid van de grotere partijen die de markt bepaald en aan tafel zit bij media en politiek, een geluid komt van de overige 96 procent van de branche. Doel van de DBVU is dus meepraten in media en politiek om zo de belangen van de consument te dienen in de breedste zin van het woord. Het verenigen van het geluid van het kleurrijke palet aan uitvaartondernemers die 96% van de branche bestrijkt is daarom ook noodzakelijk en een krachtig initiatief waar ik graag een steentje aan bijdraag.